Navigate / search

Facade adjusts to changes in its environment

Working alongside the country’s government, local practice Woods Bagot have designed a medical research facility in Adelaide, Australia, featuring a distinctive articulated façade which constantly adapts to changing environmental conditions. The ‘South Australian Health and Medical Research Institute’ (‘SAHMRI’), is conceived as a living organism housing up to 700 researchers and containing an adaptable and […] Read more

Princess Nora Bint Abdulrahman University for Women

Saudi Arabia just released the very first photographs of the world’s largest women-only university. Designed by Perkins+Will with Dar Al-Handasah, Princess Nora Bint Abdulrahman University (PNU) is an elegant 2,000-acre campus equipped with state-of-the-art educational facilities for a population of 60,000 students. Located in Riyadh, the massive campus merges traditional Arabic architecture with contemporary, sustainable […] Read more

Eco-friendly research lab devoted to sick kids

The Peter Gilgan Centre for Research and Learning at The Hospital for Sick Children in Toronto is the latest and greatest in research laboratories. The 21-story tower brings together hundreds of research and medical professionals under one roof, and it features an innovative, energy-efficient design and a flexible layout to encourage cooperation and communication. Toronto-based […] Read more

Green building: an awarded green-roofed facility

The Ellis Creek Water Recycling Facility in Petaluma, California, USA, boasts a lush green roof that is irrigated with reclaimed waste water. Symbios designed the green roof to demonstrate this green technology’s viability, which was further confirmed when the building received the 2013 Green Roof Awards of Excellence. The Ellis Creek Water Recycling Facility living roof irrigated […] Read more

Pleasant waiting to be transported by train (in a container)

This railway station in the Netherlands by Dutch studio NL Architects comprises a cross formation of shipping containers that frame a transparent waiting room and cafe. NL Architects designed the Barneveld Noord station for Dutch national railway service ProRail, which is upgrading 20 stations across the country as part of a campaign called Prettig Wachten, or Pleasant Waiting. “One of the keys […] Read more

Subscribe
* indicates required
Email Address*
Profession

Email Format


×