Singapurská fakulta designu a životního prostředí s nulovou spotřebou energie

Nulová budova fakulty designu a životního prostředí 4 (dále jako SDE4) Národní singapurské univerizity (NUS) je počinem dvou  spolupracujících architektonických seskupení – Serie Architects a Multiply Architects a dále Surbana Jurong, poradenské společnosti v oblasti urbanizace a rozvoje infrastruktury.

serie multiply architects NUS

Objekt je prototypem udržitelného designu a kombinuje současné postupy pro udržitelnost se stylem typickým pro budovy postavené v tropickém klimatu.

serie multiply architects NUS

SDE4 se nachází na vrcholu kopce nedaleko jižního pobřeží Singapuru. Jedná se o přístavbu v rozsáhlém kampusu, u něhož probíhá obnova designu a okolního prostředí. 

serie multiply architects NUS

Objekt přizpůsobený klimatu čítá více než 1500 m2 prostoru pro designová studia, 500 m2 otevřené venkovní galerie, dílen, výzkumných center a nové knihovny.

serie multiply architects NUS

Flexibilní design budovy a vysoká efektivnost odrážejí ambice vzdělávacího zařízení podpořit nové formy vzdělávacích prostorů, jež budou sloužit jako základ pro výzkum.

serie multiply architects NUS

Místnosti jsou navrženy v různých úrovních, a tudíž jsou značně flexibilní. Lze měnit jejich prostorové uspořádání tak, aby mohly sloužit jako výstavní místo, k instalacím specifickým pro toto zařízení i pro další budoucí využití.

serie multiply architects NUS
serie multiply architects NUS
Singapore school
serie multiply architects NUS

Zdroj

Leave a comment

name*

email* (not published)

website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Subscribe
* indicates required
Email Address*
Profession

Email Format


×