Konec kompartmentalizace ve školním protředí

Architekti ze studia BIG (Bjarke Ingels Group), kteří zrealizovali pro organizaci WeGrow projekt – první škola ve stylu sdílených prostor – pod značkou We Work, uvedli, že jejich záměrem bylo nabourat zaběhlý koncept kompartmentalizace (neboli rozdělení prostoru do oddělených jednotek) ve školských zařízeních a dále posílit význam zapojení dětí do interaktivního prostředí.”

end of compartmentalisation in school environments

Architekti z Bigu navrhli modulární třídy, domy na stromě a vertikální farmu za účelem podpořit inkluzivní a kolaborativní vzdělávací prostředí.

end of compartmentalisation in school environments

Akustické mraky, přírodní materiály a neutrální barvy mají navodit příjemnou atmosféru, jež stimuluje k cílenému studiu. 

První zařízení od WeGrow vyrostlo v newyorské čtvrti Chelsea a jsou v něm vítáni děti ve věku od tří do devíti let. V příštím roce bude připraveno i na děti od dvou let. 

Zdroj

Leave a comment

name*

email* (not published)

website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Subscribe
* indicates required
Email Address*
Profession

Email Format


×