Playful educational centre in Beijing, China

Designed to enrich the imaginations of Beijing’s children, SAKO Architects has created a playful educational environment entitled ‘Family Box’.

Cool interior: playful educational center in Beijing, China

The scheme’s interiors feature bold splashes of color alongside sinuous forms that represent an abstract interpretation of arboreal vegetation.

Cool interior: playful educational center in Beijing, China

The public program of the center is spread across three storeys, with the main entrance and three swimming pools positioned at ground floor level.

Cool interior: playful educational center in Beijing, China

Above, the second and third floors are home to 15 separate class and activity rooms including a kitchen, a supermarket, a music studio, a dance workshop, a cafeteria and an indoor exercise and play area.

Cool interior: playful educational center in Beijing, China

Twelve randomly placed colored cylinders divide the space, delineating different zones and their activities. The variations of the free form curved openings, and the inclined nature of the walls strengthen the design’s playful atmosphere.

Cool interior: playful educational center in Beijing, China

Source

Leave a comment

name*

email* (not published)

website

Subscribe
* indicates required
Email Address*
Profession

Email Format


×